Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging
Hoe gaat het in zijn werk

Hypotheek varianten

Hoe gaat het in zijn werk

Hypotheek varianten

Alles over
hypotheek
varianten

De meest voorkomende varianten zijn:

Annuïteit: Een annuïteiten hypotheek heeft als kenmerk dat de maandlast, behorende bij de gekozen rente gedurende deze rentevast periode niet verandert. Wel zal de netto maandlast langzaam toenemen. 

Lineair: Er wordt een vast bedrag per maand afgelost (hoogte hypotheek gedeeld door de looptijd). Over het openstaande saldo wordt te betalen rente berekend. Hierdoor zal de maandlast langzaam dalen.

Aflosvrij: Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt er gedurende de gehele looptijd alleen rente betaald. Aflossen van de hypotheek mag gedurende de looptijd wel, echter moet na afloop van de looptijd. Hierdoor creëer je maximale flexibiliteit.

Transparant in het traject.

Hoe het werkt

Stap 1

Wensen en verwachtingen

Stap 2

Adviseur gaat aan de slag

Stap 3

Bespreken advies

Stap 4

Bemiddeling wordt opgestart

Stap 5

Gefeliciteerd!

Geen zorgen, laat je adviseren!

De weg van huis gevonden naar hypotheekofferte ontvangen, is niet altijd gemakkelijk. Ons advies betekent dat we van A tot Z de taken op ons nemen. We regelen alles in het traject en ook onderhouden we de contacten met alle partijen die daar een rol in spelen. De kopzorgen laat je bij ons.

Vind antwoord op jouw vragen

Veelgestelde vragen

Natuurlijk is het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek nog steeds mogelijk. Echter deze is gebonden aan een aantal (waaronder fiscale) spelregels.

Afhankelijk van de snelheid, kwaliteit en volledigheid van de aangeleverde documenten zal de maatschappij sneller of juist trager de beoordeling afhandelen. In het algemeen is de afhandeling binnen de, in de koopakte gestelde termijn, haalbaar.

De geldverstrekker wenst een financiering te baseren op een tweetal gegevens, te weten het inkomen en de waarde van de woning. Deze waarde dient te worden vastgesteld door een taxateur welke geen belang heeft bij de transactie.

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Het is afhankelijk van de persoonlijke situatie en welke woning er wordt gekocht. Een aantal vragen zullen zijn: is er een eerder hypotheek aanwezig, wat voor type woning is er aangekocht, Is het inkomen bestendig etc.

Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Het is maatwerk. De adviseur van Woningkoopkracht geeft in het gesprek aan welke kosten je zult gaan maken. Onze kosten, net als van de taxatie en notaris zijn hier een onderdeel van.

5/5
Group 2

Nico van Spronsen

Heel vriendelijk, duidelijk en vertrouwd. Dhr bello nam alle tijd voor ons en legde alle verschillende mogelijkheden heel goed uit zonder zelf een voorkeur van keuze aan te geven.

5/5
Group 2

Antoinette

Hij was zeer behulpzaam en had goede suggesties. Naar aanleiding van onze gesprekken hebben we direct ons testament en levenstestament in orde gemaakt.

Maak kennis met ons